De kippen krijgen alle rust en ruimte om
lekker te leven. En dat proef je!

Jacob Jan Boerma ambassadeur van Bleieren Veluwse boereneieren

Jacob Jan Boerma, eigenaar en chef-kok van restaurant De Leest in Vaassen kiest voortaan voor Bleieren Veluwse boereneieren in de keuken van zijn tweesterrenrestaurant.

Jacob Jan Boerma restaurant de Leest kiest voor Bleieren

‘Eigenlijk is het gek dat je als chef-kok zelden stilstaat bij de hoeveelheid eieren die dagelijks in de keuken wordt gebruikt. Er is bijna geen gerecht waarin geen ei of eiproduct is verwerkt. Eieren vormen een verbindend element tussen smaken, ingrediënten en gerechten. Als je zoals ik kiest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), biologische en eerlijke kwaliteitsproducten ligt de keuze voor Bleieren voor de hand.’

Tweesterrenrestaurant De Leest staat voor ambachtelijkheid en kwaliteit. In een moderne en rustige ambiance aan de rand van de Veluwe kunt u genieten van de inventieve keuken met kosmopolitische invloeden. Dit uit zich in een bijzondere wijnkaart, prachtig opgemaakte en bijzondere gerechten (www.restaurantdeleest.nl).

‘Ik vind duurzaam als basis voor kwaliteit belangrijk. In mijn bedrijfsvoering, ingrediënten en filosofie. Over de kwaliteit van je product kun je nooit liegen. Die proef je, ruik je, zie je en voel je. Ik werk als het kan met biologische producten en op ambachtelijke wijze. Ik  haal ze bij voorkeur uit mijn ‘achtertuin’. Letterlijk en figuurlijk. Groente, bloemen en kruiden komen uit mijn eigen groentetuin als het seizoen dit toelaat. Alles wat je zelf kweekt verrijkt de keuken. Andere producten, zoals wijn, vlees en eieren, haal ik uit de directe omgeving, dicht bij ons restaurant op de Veluwe.’

Bleieren zijn duurzame kwaliteitseieren die in de best mogelijke omstandigheden worden geproduceerd op Bleiderij de Lankerenhof. Eerlijk en puur, met respect voor mens, dier en natuur.

‘Ik wil graag weten waar de producten die ik gebruik vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Dat geldt ook voor mijn eieren. Daarom ben ik onlangs op bezoek geweest (VIDEO) bij Bleiderij  Lankerenhof in Voorthuizen. Een prachtige kippenboerderij waar met passie, oog voor de natuur, dierenwelzijn en kwaliteit wordt gewerkt aan heerlijke eieren. Het geheim zit in de zorg, rust en ruimte die de kippen krijgen. De kippen zijn er zo relaxed. Ze kunnen lekker naar buiten en laten zich gewoon aaien. Het voer is uitgekiend en biologisch. Als dieren een dergelijk natuurlijk en gezond leven kunnen leiden, komt het met die eitjes wel goed.’

Bleieren zijn te koop bij de horeca groothandel of neem contact op met Veluws Ei, tel. 0342-450627 of info@bleieren.nl.