De kippen krijgen alle rust en ruimte om
lekker te leven. En dat proef je!

Derde Michelin ster restaurant de Leest

Bleieren ambassadeur  Jacob Jan Boerma krijgt derde Michelinster

Vanochtend zijn de 2014 Michelin sterrenrestaurants voor Nederland bekendgemaakt in Maastricht. De Leest uit Vaasen is het nieuwe driesterrenrestaurant in Nederland! Felicitaties voor Jacob Jan Boerma, Kim en het team van restaurant de Leest.

Permalink voor ingesloten afbeelding

Vers 24/7 maakt informatiefilmpje van de Lankerenhof

Vers 24/7, het platform van DeliXL waar streekproducten worden aangeboden die rechtstreeks vanaf de producent bij de klant worden geleverd, heeft een bedrijfsfilm gemaakt met het verhaal over de Bleieren van de Lankerenhof.

filmopname vers 247

Bezorgauto Bleieren in gebruik genomen

 

Eicom b.v. heeft een auto ter beschikking gesteld om Bleieren van de Lankerenhof te bezorgen. Deze auto is voorzien van de huisstijl van Bleieren en wordt vanaf nu gebruikt om Bleieren rechtstreeks bij de natuurvoedingswinkels en horeca in de regio te bezorgen.

Bleieren bij Plus Amersfoort

Plus Amersfoort start met streekproducten.

Bleieren is één van de producten uit de streek welke in het streekproductenassortiment zijn opgenomen.

Interview met de Lankerenhof in Ekoland

Ekoland, vakblad voor de biologische landbouw, is benieuwd waar we op de Lankerenhof meer bezig zijn sinds we de Ekoland Innovatie prijs in 2008 in ontvangst hebben mogen nemen.

Lees hier het hele interview

 

Opendag de Lankerenhof

Lekker naar de boer.

Op zaterdag 22 juni opent de Lankerenhof van 11.00-16.00 uur haar deuren en nodigt u uit om een kijkje te komen nemen.

In de bezoekersruimte is er koffie, thee en voor de kinderen sap. Tijdens de lunch zullen er pannenkoeken gebakken worden. Rondleidingen worden door de boer en boerin verzorgd.

Klik hier voor meer informatie over Lekker naar de boer.

Bleieren in regiomagazine dierenbescherming Overgelder

Onder het motto Paaseieren weet wat je eet kunt u in het maartnummer van Overgelder alles lezen over het bleie leven van de kippen op de biologische Bleiderij de Lankerenhof in Voorthuizen. Door het dier eigen gedrag zoveel mogelijk te stimuleren zijn de kippen op de Bleiderij vrij van stress en dat met een dagproductie van 10.000 eieren per dag. Lees hieronder het hele artikel.

 

Artikel Bleieren dierenbescherming maart 2013 Artikel dierenbescherming maart 2013 deel 2

Recepten van topchef Jacob Jan Boerma voor Pasen

Chefkok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen en ambassadeur van BleierenJacob Jan Boerma restaurant de Leest kiest voor Bleieren

heeft speciaal voor Bleieren drie heerlijke gerechten gemaakt.

De recepten van de gerechten kunt u als pdf downloaden.

Roerei met tomaat, pekelvlees. parmesaanse kaas, pesto, pijnboompitten en briochebrood

Recept van Jacob Jan Boerma met Bleieren 1

Getoast zuurdesembrood met rolletjes van flensjes, gevuld met frisse groenten

Recept Jacob Jan Boerma met Bleieren.1.pdf Recept van Jacob Jan Boerma met Bleieren

Cocktall van advocaat, yoghurt, aardbeien en hangop

Recept Jacob Jan Boerma met Bleieren.1.pdf

Recept van Jacob Jan Boerma met Bleieren

 

Bleieren zijn een erkend Veluws Streekproduct

Jacob Jan Boerma ambassadeur van Bleieren Veluwse boereneieren

Jacob Jan Boerma, eigenaar en chef-kok van restaurant De Leest in Vaassen kiest voortaan voor Bleieren Veluwse boereneieren in de keuken van zijn tweesterrenrestaurant.

Jacob Jan Boerma restaurant de Leest kiest voor Bleieren

‘Eigenlijk is het gek dat je als chef-kok zelden stilstaat bij de hoeveelheid eieren die dagelijks in de keuken wordt gebruikt. Er is bijna geen gerecht waarin geen ei of eiproduct is verwerkt. Eieren vormen een verbindend element tussen smaken, ingrediënten en gerechten. Als je zoals ik kiest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), biologische en eerlijke kwaliteitsproducten ligt de keuze voor Bleieren voor de hand.’

Tweesterrenrestaurant De Leest staat voor ambachtelijkheid en kwaliteit. In een moderne en rustige ambiance aan de rand van de Veluwe kunt u genieten van de inventieve keuken met kosmopolitische invloeden. Dit uit zich in een bijzondere wijnkaart, prachtig opgemaakte en bijzondere gerechten (www.restaurantdeleest.nl).

‘Ik vind duurzaam als basis voor kwaliteit belangrijk. In mijn bedrijfsvoering, ingrediënten en filosofie. Over de kwaliteit van je product kun je nooit liegen. Die proef je, ruik je, zie je en voel je. Ik werk als het kan met biologische producten en op ambachtelijke wijze. Ik  haal ze bij voorkeur uit mijn ‘achtertuin’. Letterlijk en figuurlijk. Groente, bloemen en kruiden komen uit mijn eigen groentetuin als het seizoen dit toelaat. Alles wat je zelf kweekt verrijkt de keuken. Andere producten, zoals wijn, vlees en eieren, haal ik uit de directe omgeving, dicht bij ons restaurant op de Veluwe.’

Bleieren zijn duurzame kwaliteitseieren die in de best mogelijke omstandigheden worden geproduceerd op Bleiderij de Lankerenhof. Eerlijk en puur, met respect voor mens, dier en natuur.

‘Ik wil graag weten waar de producten die ik gebruik vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Dat geldt ook voor mijn eieren. Daarom ben ik onlangs op bezoek geweest (VIDEO) bij Bleiderij  Lankerenhof in Voorthuizen. Een prachtige kippenboerderij waar met passie, oog voor de natuur, dierenwelzijn en kwaliteit wordt gewerkt aan heerlijke eieren. Het geheim zit in de zorg, rust en ruimte die de kippen krijgen. De kippen zijn er zo relaxed. Ze kunnen lekker naar buiten en laten zich gewoon aaien. Het voer is uitgekiend en biologisch. Als dieren een dergelijk natuurlijk en gezond leven kunnen leiden, komt het met die eitjes wel goed.’

Bleieren zijn te koop bij de horeca groothandel of neem contact op met Veluws Ei, tel. 0342-450627 of info@bleieren.nl.

Bleieren nu erkend Veluws streekproduct

Om de ontwikkeling van echte streekproducten van de Veluwe te stimuleren heeft SPN in samenwerking met het Veluws Bureau voor Toerisme het ‘Erkend Veluws Streekproduct’ ontwikkeld. Dit keurmerk is op 25 mei j.l. officieel gelanceerd door de Gelderse gedeputeerde Van Dijk. Hij reikte het bijbehorende certificaat uit aan de eerste 11 producenten die hun product(en) hebben laten certificeren. Bleieren is nu een erkend Veluws streekproduct.

Volledig bericht: Bleieren nu erkend Veluws streekproduct