De kippen krijgen alle rust en ruimte om
lekker te leven. En dat proef je!

Kwaliteit en MVO

Biologische boeren kwaliteitseieren

Bleieren zijn duurzame kwaliteitseieren die in de best mogelijke omstandigheden worden geproduceerd op Bleiderij de Lankerenhof. Eerlijk en puur, met respect voor mens, dier en natuur. Deze passie en overtuiging vindt u terug in de smaak van onze Bleieren.

 

Bleieren worden geproduceerd in energiezuinige stallen

Door in de stallen gebruik te maken van volledig daglicht en natuurlijke ventilatie houden we het energiegebruik laag. Daarnaast wordt de warme stallucht hergebruikt om de mest te drogen.

 

Bleieren  geproduceerd onder milieuvriendelijke omstandigheden

Door de mestdroging met warme stallucht komt minder ammoniak vrij in het milieu. Ook het stalklimaat verbetert, omdat er geen ammoniak lucht in de stal hangt.

De kale delen van de uitloop buiten worden regelmatig opnieuw ingezaaid en afgeschermd. Dit geeft rust aan de grond, maakt her-groei van gewassen mogelijk, wat resulteert in een gezonde bodem.

Op de Lankerenhof maken we geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De stallen worden ontsmet met een ontsmettingsmiddel op basis van fruitzuren. Dit laat geen residuen achter en tast de darmen van onze kippen niet aan.

 

Bleieren worden geproduceerd op diervriendelijke wijze

Onze stallen hebben volop daglicht. De kippen hebben minder stress omdat ze alles goed kunnen zien. De stallen zijn ontworpen en ingericht naar de natuurlijke behoeften en wensen van de kippen. Onze stallen hebben bijvoorbeeld tweemaal zoveel scharrelruimte als standaard in de biologische kippenhouderij.

In de stallen zijn de functieruimtes gescheiden (eten, drinken, rusten, scharrelen, eieren leggen). De kippen lopen elkaar zo niet in de weg. Dit geeft rust in de stal.

Door de meer natuurlijke omgevingsfactoren hebben onze kippen geen stress. Dit geeft betere weerstand en houdt de kippen gezond, zowel geestelijk als lichamelijk.

Natuurlijk hebben de kippen ook een vrije uitloop naar buiten. Buiten houden we eveneens rekening met hun leefwijze. Van nature leven kippen aan de rand van het bos, daarom is de buitenruimte gevarieerd beplant. Onze kippen kunnen zo uitgebreid en beschut scharrelen.

 

Op de Bleiderij is duurzaamheid bepalend in iedere beslissing

Op de Bleiderij wordt op biologische wijze geproduceerd en een optimale balans in de kringloop nagestreefd. De stallen zijn naar de wensen van de kip ingericht. Wij houden het energieverbruik zo laag mogelijk door gebruik te maken van natuurlijke ventilatie en daglicht. Warme lucht wordt hergebruikt om het klimaat te verbeteren.

Bleieren zijn dan ook gehonoreerd met het 3-sterren Beter Leven keurmerk.

Beter Leven

EKO product

 

Kies ook voor duurzaam in de keuken

Koken met Bleieren is voor horecaondernemers en cateraars een eenvoudige manier om een MVO-gerichte inkoopbeleid inhoud te geven. Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen kiest bewust voor Bleieren. Kies ook voor duurzaam geproduceerde kwaliteitsproducten en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Vraag naar Bleieren bij uw volgende bezoek aan uw groothandel of neem contact op met Veluws Ei voor een compleet overzicht van de deelnemende groothandelaars.